Demonstratie Raida op ExpoRIC 2016

Op 2, 3 en 4 juni 2016 vond een vakbeurs voor hulpdiensten ExpoRIC plaats. Hier heeft Baan Hofman een demonstratie gegeven voor versnelde opname van verkeersongevallen binnen Incident Management.

Baan Hofman heeft samen met Delftvision, in opdracht van Rijkswaterstaat, een Raida ontwikkeld. Dit is een systeem waarmee politiediensten in de toekomst sneller en beter sporen kunnen vastleggen bij verkeersongevallen. Bij een ongeval hoeft enkel een aantal foto's te worden gemaakt en wordt met fotogrammetrie de driedimensionale vorm bepaald. Met behulp van referentiebaken wordt schaalinformatie toegevoegd aan deze omgeving. Volledig automatisch wordt een bovenaanzicht gecreëerd van de weg met de sporen. Deze dient als basis voor de analyse van een verkeersongeval.

Tijdens de ExpoRIC 2016 hebben we een demo gegeven, waarbij de afhandeling van een verkeersongeval samen met andere diensten volgens Incident Management is gesimuleerd. Na afloop is het resultaat binnen 10 minuten voltooid, waarbij geen additionele handelingen verricht hoeven te worden. Bij de negen demonstraties zijn de projecten live uitgewerkt.

Een video van de volledige demonstratie is hier zien. Onze demonstratie alleen is hier te zien.